-

​​İlk zamanlarda sadece ödeme aracı olarak sınırlı sayıda işyerindeki ödemelerde kullanılan kredi kartları, artık sadece parasal ihtiyaçlarda değil, zaman içinde çeşitli yeni özelliklerle donatılarak ve birçok hizmetle zenginleştirilerek hayatımıza keyif katan tüm anlarımızda bizlere sayısız ayrıcalıklar sunuyor. Bununla birlikte, yasal otoriteler tarafından da yakından izlenen kredi kartı uygulamalarında, kart sahiplerinin de dikkat etmesi gereken birçok unsur bulunuyor. Kredi kartınızı kullanırken dikkat etmenizde fayda görülen bazı konuları hatırlatmak isteriz.​

​​1. Kullanmakta olduğunuz kredi kartlarına ait faiz oranı, ücret ve komisyonlar için Bankacılık Hizmetleri Sözleşmesi’ni ve hesap özetlerini dikkatlice okuyunuz. Bankamız kredi kartlarına uygulanan ücret, faiz ve komisyon oranlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


2. Kredi kartınızın numarası, son kullanma tarihi ve güvenlik kodu değiştiğinde; abonelik, sigorta, OGS & HGS gibi tekrarlanan işlem talimatlarınızı güncellemeyi unutmayınız.

3. Hesap özetiniz, hesap kesim tarihinden sonra posta ve/veya e-posta adresinize gönderilecektir. Ayrıca hesap özeti borcunuzun SMS yoluyla bildirilmesi için talimat verebilirsiniz. Postada oluşabilecek gecikmelerden etkilenmemek için hesap özetinizi e-posta yoluyla almanız faydalı olacaktır.

4. Kredi kartınızla yapacağınız harcamaların, diğer giderlerinizi de hesaba katarak gelirinizi aşmamasına özen gösteriniz.

5. Kredi kartı hesap özeti borcunuzun asgari tutarını mutlaka ödeyiniz, böylece gecikme faizine maruz kalmaz ve kredi notunuzun düşmesine engel olursunuz. Bu ödemeyi takip etmek zorunda kalmamak için, vadesiz hesabınızdan otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz.

6. Taksitli alışverişler, kredi kartı limitinizi, geri ödeninceye kadar bloke eder.  İhtiyaç duyduğunuzda ve Bankaca uygun görülmesi halinde limitinizin talep etmenize gerek kalmadan artırılabilmesi için otomatik limit artış talimatı verebilirsiniz.

7. 08.10.2013 tarihli Resmi Gazete’de yer alan “Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik” kapsamında bir takvim yılı içerisinde en fazla 3 defa, dönem borcunun asgari tutarından düşük ödeme yapılan kredi kartları ile, dönem borcunun tamamının geri ödenmesine kadar nakit çekim işlemleri geçici olarak gerçekleştirilememekte ve söz konusu kart ile sahip olunan diğer kartların limitleri artırılamamaktadır. Bir takvim yılı içerisinde üç defa üst üstü asgari tutarın altında ödeme yapıldığında ek olarak kredi kartları ile alışveriş işlemi de yapılamamaktadır. Bu duruma maruz kalmamak için dönem borcunuzun en az asgari tutarını ödemeye özen gösteriniz.

8. Türkiye şubelerine ait Bireysel ve Tacir Olmayan Tüzel Kredi Kartları asgari ödeme oranı; limiti 25.000 TL’ye kadar (dahil) olan kartlar için %20, limiti 25.000​​ TL üzeri olan kartlar için %40 olarak uygulanmaktadır. KKTC şubelerine ait Bireysel Kredi Kartları için ise asgari ödeme oranı %20 olarak uygulanmaktadır.​​​

9. Nakit çekme ve talih oyunları işlemlerinden oluşan bakiyenin tamamına günlük olarak işlemlerin İş Bankası kayıtlarına geçtiği günden itibaren hesap özetinde gösterilen nakit çekme faiz oranı üzerinden faiz hesaplanmaktadır. İş Bankası ve diğer bankalardan yaptığınız nakit çekme işlemleri karşılığında ayrıca nakit çekme komisyonu tahakkuk ettirilmektedir. Nakit avans borcunuzu kapatmak için ekstrenizin gelmesini beklemeyiniz, eğer maddi durumunuz uygun olur ise hesabınız kesilmeden geri ödeme yaparak nakit borcunuzu azaltıp daha az faiz ödeyebilirsiniz.

10. Kredi kartınız, size acil nakit ihtiyaçlarınızda nakit avans, ayrıca taksitler halinde geri ödeyebileceğiniz taksitli nakit avans çekme imkanı sunmaktadır. Uzun vadeli ve yüksek tutarlı nakit ihtiyaçlarınız için ise tüketici kredilerini tercih etmeniz uygun olacaktır.

11. Yurt dışında gerçekleştirilen harcamalar VISA Premier kredi kartlarımız için $ veya Euro olarak, VISA Klasik Yurt İçi-Yurt Dışı, Visa Platinum ve MasterCard kredi kartlarımız için ise işlemin karta borç kaydedildiği günden bir gün önce saat 23:59'da geçerli olan Gişe döviz satış kurundan TL'ye çevrilerek hesabınıza borç kaydedilmektedir. Diğer taraftan, kredi kartınızla yurt dışında gerçekleştirmiş olduğunuz işlemler, VISA /MasterCard kuruluşları tarafından Bankamıza $ cinsinden gönderilmektedir.​


​1. Kartınızı teslim aldığınız andan itibaren sorumluluğunuz başlamakta olup, kartınızın arka yüzünde yer alan imza panelini silinmez bir kalemle imzalayınız.

2. Kartınızın çalınması, kaybolması ve üçüncü kişilerin eline geçmesi tehlikesi nedeniyle kredi kartınızda doğum tarihiniz gibi kolay ulaşılabilecek bir şifre kullanmayınız. Ayrıca kart şifrenizi mutlaka gizli tutunuz ve herhangi bir yere yazmayınız. Bankamatik’te işlem yaparken herhangi bir nedenle yanınıza gelen kişilerin, yaptığınız işleme müdahale etmelerine ve şifrenizi öğrenmelerine izin vermeyiniz.

3. Kartınızı çaldırdığınızı ya da kaybettiğinizi fark ettiğiniz an en yakın şubemize veya 0 850 724 0 724 numaralı telefona haber verebilir, isbank.com.tr ve İşCep kanalıyla kredi kartınızı iptal ettirebilirsiniz.

4. Kart numaranızı, son kullanım tarihini ve kartın arka yüzündeki güvenlik kodunu kimseyle paylaşmayınız. Kartınızın Bankamatik'te alıkonması halinde, hemen şubeye başvurunuz ya da 0 850 724 0 724’ü arayınız.

5. Bankamatiklerimizde işlem yaparken hiçbir şekilde yabancılardan yardım kabul etmeyiniz. Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda lütfen 0 850 724 0 724 numaralı Telefon Şubemizi arayınız. Telefon Şubemizden hızlı bir şekilde hizmet alabilmek için önce 2’yi sonra müşteri numaranızı ve Müşteri Şifrenizi tuşlayınız.

6. Kartınız Bankamatik'te sıkışırsa şifrenizi tekrar girmeyiniz. En yakın şubemize başvurarak ya da 0 850 724 0 724 numaralı Telefon Şubemizi arayarak bilgi veriniz ve gerekirse kartınızı kullanıma kapattırınız.

7. Ev/İş adresiniz veya diğer iletişim bilgilerinizdeki değişiklikleri, 15 (on beş) gün içerisinde Bankamıza bildiriniz.​​​